Kort maar Krachtig met First Aid Kit in Paradiso


Warning: Division by zero in /home/admin/domains/musicspotter.net/public_html/wp-content/plugins/youtube-simplegallery/inc/shortcode.php on line 238

Warning: Division by zero in /home/admin/domains/musicspotter.net/public_html/wp-content/plugins/youtube-simplegallery/inc/shortcode.php on line 238

Warning: Division by zero in /home/admin/domains/musicspotter.net/public_html/wp-content/plugins/youtube-simplegallery/inc/shortcode.php on line 238

Warning: Division by zero in /home/admin/domains/musicspotter.net/public_html/wp-content/plugins/youtube-simplegallery/inc/shortcode.php on line 238

First Aid Kit heb ik een poos geleden leren kennen dankzij de cover die ze deden van het nummer van Fleet Foxes, “Tiger Mountain Peasant Song”. Waarschijnlijk zoals de meeste mensen. Dit is echt het nummer dat ze bekend gemaakt hebben.

Dankzij dit nummer hebben ze van hun hobby hun werk kunnen maken, en vliegen ze de hele wereld over voor concerten. Deze keer was het tijd voor First Aid Kit in Paradiso, en heb ik het genoegen gehad een interview met de dames te mogen doen. Deze vind je later op deze site.

Maar goed, het concert. Het was een kort concert, slechts een uur. En dat dan inclusief twee keer een toegift, wat voor de verandering wel een keertje uniek is. Normaal gesproken is een toegift standaard, maar deze dames wisten wisten ons toch nog te verassen door tot twee keer toe terug te komen.

Maar ondanks dat het zeer kort was, was het publiek laaiend enthousiast. Ik heb zelden zo’n enthousiast publiek meegemaakt. Toen de dames weg gingen tussen de sessies in (dus voor de toegiften) was er een zeer luid applause en geschreeuw (en weet ik wat niet meer) om de dames terug op het podium te krijgen. Een kippenvel momentje die me bij zal gaan blijven.

Overall kan ik zeggen dat dit concert een top concert was. Een rijtje met beste concerten hou ik inmiddels al niet meer bij, want dat zijn er gewoon al te veel geworden, maar deze staat zeker zeer hoog in de lijst! Een cijfer? 8.5/10

In Februari komen ze terug naar Nederland, dan staan ze in Rotterdam!

 • Lisette

  Moet zeggen, het akkoestische nummer wat ze speelden, was echt m’n favo! Was echt kippevel! 😀

 • Michelle

  Voorheen hadden ze geen drummer…
  En waren alle liedjes tweestemmig, akoestisch en keyboard. Toen stonden we ook nog met 15 mensen
  in de Sugar Factory, dat was pas genieten.

  • http://www.musicspotter.net Rene Pot

   Dan is het denk ik mooi dat ze al van zo ver gekomen zijn. De drummer er bij geeft mijns inziens net een extra dimensie