Lisa Hannigan – Passenger

Ik schreef er al eerder over dat Lisa deze CD zou gaan uitbrengen. Nu is het dan ook eindelijk zo ver. Inmiddels heb ik ‘m al eventjes in huis, en vond het dan ook wel tijd worden dat er een review van geschreven werd. Bij deze dus.

Na de eerste CD van Lisa, Sea Sew, werd het natuurlijk wel tijd voor een nieuw album. Het was dan ook al 3 jaar geleden dat Sea Sew uit kwam. Dit album heeft meerdere prijzen gewonnen in het Ierse tijdschrift “Hot Press”, waaronder ‘Best Debut Album” en “Best Female”. Een mooie prestatie natuurlijk, en ook absoluut waard.

Maar nu Passenger dus. Een album waar je niet omheen kan, een echt top album. Je kunt duidelijk merken dat Lisa Hannigan volwassener geworden is in de muziek. De nummers zijn beter, en je merkt dat er veel ervaring meespeelt. Lisa heeft dan voor haar debuut album ook al met Damien Rice muziek gemaakt, en dat helpt natuurlijk ook.

Dit album is een aanrader, sowieso als het eerste album Sea Sew mooi vond, dan is dit helemaal top! Hieronder een nummer van haar album “Knots” met een hilarische clip!

Tracks:

1. Home
2. Sail, A
3. Knots
4. What’ll I Do
5. O Sleep (met Ray LaMontagne)
6. Paper House
7. Little Bird
8. Passenger
9. Safe Travels (Don’t Die)
10. Nowhere to Go