Een lied in 2 dagen: Moby – Gone to Sleep

Inmiddels meer dan een jaar geleden had NPR Music een project. Nodig een artiest uit, en laat hem/haar in 2 dagen een compleet nieuw nummer schrijven. Normaal gesproken doen artiesten namelijk (meestal) veel langer over een nummer. Soms zelfs maanden voordat een nummer is zoals de artiest het graag ziet. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar over het algemeen is dit het geval.

Moby werd ook uitgenodigd, en nam Kelli Scarr mee om hem te helpen. Tot op heden was het bij dit project bij NPR altijd zo dat artiesten net op tijd het nummer af hadden na 2 dagen, maar dan kenden ze Moby nog niet.

Binnen 1 dag stond het nummer, en de volgende dag hebben ze gelijk ook maar een 2e versie ingezongen. De Making off, en de 2e versie, de acoustische, vind je hier onder.

En Oja, over dat nummer en het project:

NPR Music won an Emmy in the category New Approaches To News & Documentary Programming: Arts, Lifestyle & Culture, for the “Project Song” video in which Moby and collaborator Kelli Scarr created a song in two days.